Parveketarkastus

Aamun ensimmäinen tehtävä sen jälkeen kun palveluskunta on saatu hereille ja tarjoilemaan aamupalaa on parveketarkastus. Ellei ovea tajuta avata heti kun sapuska on saatu kuppeihin, Ninnin miaa-rrää-äyh! kyllä saa vipinää palveluskunnan kinttuihin. Ilme vahvistaa kissan mielipiteen alaisen leväperäisistä toimista:

20140915_09290120140915_092920

Arvannette, mitä mieltä täällä oltiin siitä, että talossa oli parvekeremontti, ja ovi pysyi kiinni monta viikkoa. Olihan aivan selvää, että tiimissä olisi pitänyt olla myös kaksi remonttikissaa. Niille olisi pitänyt ostaa pienet keltaiset kypärät, ja ne olisivat voineet tassutella yksilöllisen designin jokaiseen uudistettuun laattaan… Kerrostalo olisi saanut loistavan uuden ilmeen kissadesignista. Ei vain ammattitaitoa ymmärretä käyttää, vaikka olisi niin halukkaita suunnittelija-toteuttajia löytynyt.

Kissoja pelottaa mennä ulos, saati sitten että pitäisi tunkea valjaat ylle. Kauhea parku heti, jos sisään tullessani utelias kuono livahtaa porrastasanteelle ihmettelemään, mihin joutui.

Heti kissojen muutettua luokseni en avannut parvekkeen ovea viikkoihin. Ajattelin, että saavat ensin kotiutua näihin huoneisiin ennen kuin maailmankuvaa ruvetaan laajentamaan. Ne eivät reagoineet oveenkaan silloin, vaan se oli samaa seinää niille.

Kun sitten uljas uusi maailma aukeni, kyllä oli tassunjälkiä heti kun satoi vähänkin lunta. Ihme kyllä vielä ei ole yritetty karata, vaikka reunaa vasten vähän venytellään. Kärpästen metsästys on toistaiseksi pysynyt suunnilleen parvekelaatan tasolla, ja vielä olen joka kerta voittanut kisan siitä, kuka meistä kolmesta saa ampiaisen tai muun herhiläisen. Minua vain mulkoillaan, kun vakuutan, että pistosta tulee pienelle kissalle iso itku.

Jännä, millainen aamurytmin rituaali parveketarkastuksesta on kissoille tullut. Ninni vaatii sitä ihan ehdottomasti, vaikka ensimmäinen livistäjä saattaa jonain päivänä olla Peppi. Se kerran jo hyppäsi rakoseen kaiteen alla. Parasta on pitää karvakorvia silmällä.

Ulkoillaanko teillä ja mitä siitä pidetään?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s